Om Niels

NIELS WEIGLIN

 

Søndagstøjet er kommet på i dagens anledning.

Til bryllup - Sydsjælland 2016.

OM NIELS

 

En lille trold blev født den vinterdag ved Kongevejen i Holte. Og verden blev bare aldrig helt den samme igen.

 

Født i Holte på en af de sidste dage i 1965. Jeg var nummer tre i flokken. Mine to søstre, Helle og Vivi bor i dag, ligesom jeg, i Næstved. Mine forældre var (Niels) Bent Pedersen og Birgit Pedersen.

Indtil jeg blev 10 år voksede jeg op og gik i skole på Nærumgårdskolen i Nærum. Efter min fars alt for tidlige død i 1976 flyttede (næsten hele) familien til Næstved hvor jeg har boet siden og i øvrigt har i omegnen af 20 fætre og kusiner.

Resten af min skoletid henslæbte jeg på Jernbanegade Skole midt i Næstved.

Rent job- og karrierremæssigt kan du læse meget mere på LinkedIn, hvor mit CV er synligt for alle.

Jeg lever sammen med Bente, der på mange måder er et ligeså aktivt menneske som jeg selv er. Vi nyder tilværelsen og ikke mindst at rejse lidt ud en gang imellem og se os omkring.

Mine interesser og sysler kan du læse om andre steder på siderne her.

KUN TIL SKINDET ... ELLER?

 

Trods lys er der altid skygger. Mørket er det du vender ryggen når du søger mod lyset.

 

Men når jeg nu har fortalt lidt om det, der er omkring mig ... Så har jeg jo ikke fortalt alt om hvem Niels er. Man siger, at man kun kender folk til skindet. Hvad der udspiller sig på indersiden er er ikke til at vide med mindre du deler ud af det.

Som udgangspunkt mener jeg, at jeg skal respektere mennesker, da vi - bortset fra små nuancer - er ens. Der er selvfølgelig forskelle alt efter hvor i verden vi er født, hvilket ophav vi har og hvilken kultur vi er vokset op med. Vi er alle født universelle, derefter påvirkes vi af arv, kultur, opdragelse og alle mulige andre ting.

Derfor mener jeg heller ikke at jeg har ret til tro at jeg er bedre eller mere værd en nogen andre. 

Jeg vil gerne mennesker og jeg vil gerne samtalen. Det at konversere er efterhånden ved at være en glemt egenskab. Mennesker taler ikke sammen længere. De har enten nok i sig selv eller også sidder de med næsen i mobilen.

Jeg er, hvis jeg selv skal sige det omgængelig og min hverdag er fuld af humor og skæve indfald. Jeg er meget udadvendt og jeg får energi ved at være sammen med andre mennesker.

Hvad er din 'Super Power'? Hvad går du og tror på? Hvad er din passion og dine drømme? Jeg er nysgerrig på livet og på dig.

KOMUNIKATØREN

 

Selfie på jobbet.

Faxe - 2016.

NIELS WEIGLIN

 

You're The Man!

Kæk og på job - 2016.

FRA DIGITAL LYKSALIGHED TIL ZOMBIE-TILSTAND

 

Dårlige vaner har det med at snige sig ind på én og bide sig fast. Man siger det tager 12 uger at ændre en vane.

 

Jeg har forladt Facebook efter 10 år. Mere end 400 'venner', aktiv i diverse madgrupper og ikke helt uvidende om, at jeg havde et 'publikum' til mine tosserier. Jeg postede madbilleder, skrev finurligheder om stort og småt og deltog i diverse debatter. Mine kontakter var tilgængelige og jeg fik en følelse af, at jeg kunne følge med i alt. Jeg havde det godt med den platform. Men med tiden blev det en tidsrøver.

 

Indsigt og empati er en mangelvare

Tingene har ændret sig. Facebooks algoritmer styrer hvad vi ser og læser. Jeg fik kun vist nyheder og historier som nogenlunde svarede til det jeg havde været inde og trykke 'Synes godt om' på. Det samme igen og igen. Jeg mistænker at det blandt andet er på grund af disse algoritmer at hadet er vokset på de sociale medier.

Mennesker bliver oftest kun præsenteret for meninger og holdninger, der ligner deres egne. Det er i min verden ensidigt og fordummende, hvilket tydeligt skinner igennem når der argumenteres. Mennesker sidder rundt omkring og tror at de har ret til svine andre mennesker af anden mening til uden konsekvens.

Men det er vel også en slags radikalisering, der ikke er bedre end så mange andre af den slags. Tressernes udtryk, 'Ligusterfacister', har lige så stille fået renæssance.

Hvis jeg en gang imellem stak snuden frem og gav min mening til kende var der straks nogle der nok skulle tryne mig. Jeg har fået både trusler og beskyldninger om landsforrædderi.

 

Det er mit liv slet ikke langt nok til. Mennesker må som udgangspunkt respektere og behandle hinanden ordentligt. Det - og så det faktum, at jeg brugte for lang tid på ligegyldige nyheder og opdateringer fik mig til at tage beslutningen. Og den beslutning har jeg det fint med.

KONTAKT

Præstøvej 105C

4700 Næstved

31 18 43 48

KOMMENDE AKTIVITETER

 

Primo 2018

Optræder i Næstved Revyen, der spiller for 30. gang.

 

Primo 2018

Store digitale projekter i forbindelse med arbejdet.

LOV OM OPHAVSRET

 

 

Ophavsretten medfører eneret til at råde over værket, dels ved at fremstille eksemplarer af det (kopiering), og dels ved at gøre det tilgængeligt for almenheden.

Copyright @ All Rights Reserved