Holberg og Niels

HOLBERG OG NIELS

Ludvig Holberg er gennem årene blevet en af de stjerner, der glimter på min nattehimmel, hvor håb og drømme også har sine pladser.

 

Som ivrig aktør, komediant og instruktør har jeg gennem en årrække deltaget, med største fornøjelse, i arbejdet med Holbergteatrets midsommerforestillinger i Sorø Akademihave.

Det er Ludvig Holberg, der er i fokus. Hans mere end 30 komedier, der alle blev skrevet i 1700-tallet bliver taget op, støvet af, får et moderne twist og fremføres i den smukke park ved Sorø Akademi.

 

Spillestilen er Commedia dell’Arte. Komiske improvisations- og maskekomedier med lystige, robuste optrin. Faste grovkornede rolletyper, folkelige løjer, små historier, satire, groteske masker, akrobatiske gags, tirader, absurde klovnerier, gadeteater, parader, dans, mime, musik og spil på publikum.

 

Under et ophold i Rom over nytåret 1716-1717 mødte Ludvig Holberg på sin store europæiske fodrejse en Commedia dell’Arte-trup. Og blev så inspireret, at han fem år senere begyndte at skrive komedier. Som blev til 33 inden han døde i 1754.

Den Holbergske komedietradition, Bournonvilles balletter, Pantomimeteatret i Tivoli og den danske revy, som sprang i luften Nytårsaften Grundlovsåret 1848, står i dyb gæld til denne europæiske kulturarv.

Læs mere om Niels' forskellige roller gennem årene ... Brug knappen herunder.

 

KONTAKT

Præstøvej 105C

4700 Næstved

31 18 43 48

KOMMENDE AKTIVITETER

 

Primo 2018

Optræder i Næstved Revyen, der spiller for 30. gang.

 

Primo 2018

Store digitale projekter i forbindelse med arbejdet.

LOV OM OPHAVSRET

 

 

Ophavsretten medfører eneret til at råde over værket, dels ved at fremstille eksemplarer af det (kopiering), og dels ved at gøre det tilgængeligt for almenheden.

Copyright @ All Rights Reserved